top of page

WAT//

Stamenee Kadee is het jaarlijkse openluchtcafé van Chiro Kadee uit Appels bij Dendermonde.

 

Gedurende 3 dagen bezetten we dit jaar reeds voor de 27ste keer de Hoofdstraat van

Appels met tafels en stoelen. Elke dag staan er verschillende activiteiten geprogrammeerd,

gaande van een reuzebarbecue naar een Viking Kubb toernooi en openluchtquiz.

Eens de avond aangebroken is, barst het feest echt los. Op ons podium geven

verschillende bekende en minder bekende groepen het beste van zichzelf. Gespreid over 3

dagen worden er een 9-tal beloftevolle rock/pop en alternatieve  bands geprogrammeerd. 

 

Voor de liefhebbers is er gans arsenaal aan streek- en speciaalbieren, voor de hongerigen onder ons zijn er verschillende snacks te verkrijgen. Dit uitgebreid aanbod is een grote troef van Stamenee Kadee. Staan present op de kaart: Jupiler, Chouffe, Barbãr, Karmeliet, Vicaris, Brugse Zot, Palm, Hoegaarden, Vedett, Duvel, Guillotine en vele anderen. Op vlak van hongerstillers bieden we hamburgers, croque monsieurs, chips, ijsjes en een bierplank aan tegen zeer democratische prijzen. Daarnaast zorgen onze kookmoekes ook voor chocomousse en rijstpap.

NIEUW dit jaar zijn onder andere Le Fort, Slurfke, Cubanisto, Vlaamsche Leeuw en Laminaathopperke. Ook rosé wijn krijgt vanaf dit jaar een plaats op onze kaart, net als Gin Tonic & DMD cocktails.

 

We streven ieder jaar naar een verbeterde drankenkaart door, soms gedurfde vernieuwingen door te voeren. Hoe uitgebreider het assortiment, hoe meer we tegemoet kunnen komen aan de wensen van ons publiek.

WANNEER//

 

Stamenee Kadee vindt dit jaar plaats op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 juli 2017.

 

Op zaterdag trappen we onze Stamenee op gang met een reuzebarbecue omstreeks 18h30 's avonds. Nadien spelen nog enkele bands op ons podium. Op zondag en maandag opent ons terras telkens om 10 uur 's morgens en sluiten we de deuren pas wanneer de laatste eenzame ziel vertrokken is.

WAAR//

Aan de lokalen van Chiro Kadee, Hoofdstraat Appels bij Dendermonde.

 

Kies je om met de fiets te komen, dan bestaat er ook dit jaar de mogelijkheid om je fiets te stallen in een van de gratis fietsenstallingen ter hoogte van het kruispunt met de Vrijstraat.

Het is minder aangewezen om naar Stamenee Kadee met de auto te komen. Dit evenement kadert in de jaarmarktactiviteiten van ons dorp waardoor de centrumstraten grotendeels afgesloten zijn voor verkeer. Bijgevolg is er ook geen directe parking voorzien.

PROGRAMMA //

Voor het volledige programma neem je best hier een kijkje.

PRIJS//

Stamenee Kadee is GRATIS toegankelijk voor jong en oud! Ieder jaar slagen we er in om dit evenement om bewuste redenen gratis aan te bieden, met dank aan onze talrijke sponsors. Bovendien bestaat onze drankenkaart uit enkel en alleen democratische prijzen, hetgeen een tweede troef is van Stamenee Kadee.

 

Deelname aan de reuzebarbecue op zaterdagavond, het viking KUBB toernooi zondagmorgen en de openluchtquiz op zondagavond zijn, vanzelfsprekend, niet gratis. Om deel te nemen aan het Viking Kubb toernooi betaal je 2 euro/persoon. Ploegen mogen uit maximaal 6 personen bestaan. Inschrijvingsgeld voor de quiz bedraagt 20 euro/ploeg, waarbij een ploeg uit maximaal 5 deelnemers mag bestaan.

Dankzij KBC zal er in 2017 weer de mogelijkheid zijn om de barbecue van zaterdagavond alsook alle andere activiteiten met bancontact te betalen. Deze mobiele betaalterminal blijft het hele weekend beschikbaar voor zij die zonder cash vallen.

MERCHANDISE//

De kans bestaat dat je gastjes of leiders tijdens Stamenee Kadee ziet rondlopen met een hippe Stamenee-zonnebril.

Goed nieuws, deze is namelijk te koop! Voor 5 euro heb je er een op zak. Je steunt er bovendien de toppers mee want de opbrengst gaat integraal naar hun afdelingskas. Overtuigd? Stuur een mailtje naar aster@chirokadee.be of spreek een gastje of leider aan tijdens Stamenee. 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEER WETEN//

Indien je nog verdere vragen hebt, wil meewerken onder de vorm van sponsoring of je als muziekgroep wil aanbieden om op te treden, kan je een mail sturen naar tim@chirokadee.be

bottom of page